Roam like Home

29 mei 2017

De nieuwe roamingwet treedt vanaf 15 juni aanstaande in werking. Helemaal grenzeloos en zonder regels is het niet.

Roam like Home

Roam like Home betekent dat je vanaf 15 juni 2017 belt, sms't en internet binnen Europa voor het thuistarief. Nu de vakantieperiode voor de deur staat, komt deze roamingwet net op tijd. We kunnen het ons zo voorstellen dat dit jouw bezoek aan het buitenland nog prettiger maakt.

Geen extra handelingen en/of kosten meer. Je kan jouw smartphone nu hetzelfde gebruiken als in Nederland. Ook Noorwegen, IJsland en Liechtenstein gaan de regels overnemen. Voor alle overige landen ter wereld gelden de nieuwe regels niet.

Toch zitten er een aantal kleine haken en ogen aan deze nieuwe regelgeving. Heb je een abonnement met onbeperkt internet, dan is deze niet onbeperkt in het buitenland. Providers mogen om misbruik te voorkomen, hiervoor specifieke regels opstellen. Ook is bellen naar een buitenlandsnummer met jouw Nederlandse abonnement, niet altijd vanzelfsprekend inbegrepen. Bellen vanuit het buitenland naar Nederlandse nummers weer wel.

Zowel Noorwegen, IJsland en Liechtenstein doen mee in deze Roam Like Home wijziging, maar wat doen providers met Zwitserland, en de aankomende Brexit? Kleine excessen, maar belangrijk genoeg om dit niet aan de aandacht te laten ontsnappen.

Gebruik je juist meer of minder internet tijdens verblijf in het buitenland? Er zijn gebruikers die door deze verandering volop gaan profiteren van deze nieuwe mogelijkheid maar let op. Wist je dat jouw gedrag afwijkt van het "normale" gedrag wanneer je reist naar het buitenland? Misschien lig je tijdens een vakantie aan het zwembad meer te "facebooken" terwijl je dat thuis weinig doet vanuit jouw bundel. Of misschien gebruik je reis apps, die je thuis nooit gebruikt en/of deel je nu meer video's omdat je jouw reis wilt delen met vrienden en collega's. Let er dus op, dat je niet meteen je hele bundel op maakt want eenmaal thuis staat de teller pas weer aan het begin van de nieuwe bundelperiode op 0.

De afgelopen maanden zijn alle "denkwerkers" van Braintel getraind om jou te voorzien van feitelijke informatie over jouw zakelijke abonnement. Ben je benieuwd of er specifieke regels of extra voordelen van toepassing zijn, neem dan contact met ons op.  "Think ahead";-)

Marcel van der Neut

Marcel van der Neut


Is inmiddels 15 jaar ondernemer in de telecombranche en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd op de techniek achter IP telefonie. Doordat hij zelf ondernemer is spreekt hij dezelfde taal.

4 sep 2017
Het klantverhaal van Sercom Regeltechniek

Het klantverhaal van Sercom Regeltechniek

Het team van Sercom werkt net als Braintel aan digitaliseringsvraagstukken, ieder in hun een eigen vakgebied. Deze mooie overeenkomst was het uitgangspunt van het project: Integratie hosted telefonie van Telfort Zakelijk.

- Marie-José van Laere

29 mei 2017
Roam like Home

Roam like Home

De nieuwe roamingwet treedt vanaf 15 juni aanstaande in werking. Helemaal grenzeloos en zonder regels is het niet.

- Marcel van der Neut

10 mei 2016
Innovatie en Proactieve houding fundament voor volledige samenwerking

Innovatie en Proactieve houding fundament voor volledige samenwerking

Telefonie en ICT Infra toekomst bestendig bij het Katwijkse bedrijf Haasnoot Vis

- Marcel van der Neut